Haberler

TESK Başkanı Palandöken Manisa'da iftara katıldı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ADAPTESK Projesi kapsamında Manisa'da düzenlenen "Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar" buluşmasına katıldı.
TESK Başkanı Palandöken Manisa'da iftara katıldı

Manisa'da ADAPTESK Projesi kapsamında "Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar" konulu toplantı düzenlendi.


Anemon Hotel'de düzenlenen buluşmaya Genel Başkan Palandöken'in yan sıra Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Jandarma İl Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Genç, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, çevre illerin esnaf birlik başkanları ve Manisa'daki esnaflar katıldı.


TRT'de Stadyum Programını sunan Erdoğan Arıkan'ın sunuculuğunu yaptığı program ADAPTESK projesi Manisa koordinatörü Nazan Bektaş, kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.Bektaş, Manisa'da 3 binden fazla esnaf ve sanatkarın eğitim aldığını kaydetti. Projeye katılan rol model esnaflardan Kuaför Nazik Eşbah ve bakkal Özcan Başayagül katıldığı eğitimlerle mesleğindeki yenilikleri ve pazarlama imkanlarını öğrendiklerini anlattı. Toplantıda konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, "Biz neyi isteyeceğimizi, ne söyleyeceğimizi bilemiyorduk. Hep başkalarından destek alır, başkalarının kapısı çalar ricacı olurduk. Projenin P'sini bilmezdik. Ama projelerin nasıl yapıldığını öğrendik. Birilerin desteğine ihtiyacımız varken, bizden destek istenecek duruma geldik. Şuana kadar esnaf ve sanatkar balık tutmayı öğrendi. Balık tutmak bize yeterli değil, tuttuğumuz balıkları nasıl satacağız onu öğreniyoruz. Bu çağa uygun, yenilenmiş bir esnaf ve sanatkar profili yaratmalıyız. Babadan kalma esnaf ve sanatkarlığı bir kenara bırakarak çağa ayak uydurmalıyız" dedi.
Buluşmada esnaflara seslenen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Yeni nesil esnafı yaratmak için çaba göstermeliyiz. Birçok projenin yerinde kalmamasını sağlamalıyız. Esnaf biraz daha gelenekçiliği aşamıyor. İşi bırakıp yenilikle, fiziki değişimle uyum sağlayabilir. Ekonomik sıkıntı ve piyasadaki haksız rekabetten dolayı. Kaosun içinde bulunuyoruz. Huzur olmayan yerde, para iş neye yarar. Neye mal oluyorsa olsun, bu ülkede terör olursa, insanlar birbirine karşı düşmanlık beslerse yabancılar her an üzerimize gelir. Gene şehit haberleri ile içimiz burkuluyor. Bu ülkede kan, şiddet ve insanların kıyımı son bulsun istiyoruz. Manisa'nın kendi kendine yetebilecek, ülkeye katkı verecek merkez bankası kadar güçlü sermayesi olan bir kent. Sanayicisi, esnafı, çiftçisi ile huzur şehri" diye konuştu.


Toplantıda konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer de, projenin pilot illerinden birinin Manisa olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların bilgi, teknoloji ve pazarlama yöntemlerini öğrenerek kendilerini geliştirdiklerini söyledi. konuşmaların ardından Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın okuduğu duanın ardından hep birlikte iftarlarını açtılar. Yemekten sonra aile fotoğrafı çektirdiler.