Haberler

GÜÇLU MANİSA İÇİN

Törenin açılış konuşmasını Manisalılar Federasyonu Başkanı Yüksel Ülker yaptı. Yeni kurulan Manisalılar Federasyonu'nu Manisa'ya duyurmak amacıyla bu programı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ülker
GÜÇLU MANİSA İÇİN
Törenin açılış konuşmasını Manisalılar Federasyonu Başkanı Yüksel Ülker yaptı. Yeni kurulan Manisalılar Federasyonu'nu Manisa'ya duyurmak amacıyla bu programı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ülker, "Bizler bir yıllık hazırlık sürecinin sonunda 9 derneğin el ele vermesi neticesinde bu federasyonu kurduk. Önümüzdeki günlerde 4 derneğimiz daha Federasyonumuza katılacaktır. Amacımız Manisa'da ve Türkiye'nin değişik illerinde kurulu olan Manisa ili ve ilçelerini kapsayan dernekleri tek çatı altında birleştirmek, yaşanan şehirde, kentlilik bilincini oluşturup geliştirme, kent kimliğini koruma ve yaşatma adına tüm il, ilçe sınırları içerisinde ve yurt içi- yurt dışında faaliyet gösteren ortak ilke ve hedefleri benimseyen, kuruluş amaçları aynı doğrultuda olan derneklerin ortak sesi olarak çalışmalar yapmak, kentimizin, ülkemizin sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunmaktır" dedi.Manisalılar Federasyonun hedeflerinden bahseden Başkan Ülker, "Manisalılık kavramlarının hak ettiği değere kavuşmasını sağlamak ve toplumda bu bilinci geliştirerek korumak. Tüm Manisa sevdalılarını federasyon çatısı altında yürütülen faaliyetlere katılımlarını sağlamak. Manisalı kimdir? Bize göre temel kriter Manisa'da doğmuş olmak değildir. Manisalı demek Manisa için emeğini, yüreğini ortaya koyarak çalışan, ilimize değer katan bu toprakları benimsemiş olan herkestir. Bu noktada amacımız ayrıştırmak değil birleştirmektir" diye konuştu.
Manisa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mehmet Güzgülü, birlikte nizam, ayrılıkta nifak olduğunu belirtti. Böyle birlikteliğin kapısı açıldığı olduğu için çok mutlu olduğunu kaydeden Güzgülü, Manisa'da ilçelerin bir çatı altında toplanmasının önemli olduğunu belirtti. Manisa olarak çok güçlü olduklarını ancak hiçbir yerde lobi yapamadıklarını ifade eden Güzgülü, bu birlikteliğin Manisa lobisin katkı sağlayacağını vurguladı.Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan ve MESOB Başkanı Hasan Geriter, da birer konuşma yaparak Manisalılar Federasyonun Manisa'ya hayırlar getirmesini temenni etti.MANİSALILAR FEDERASYONUNU TEMSİL EDEN DERNEKLER:
Demircililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Saruhanlılar Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim, Kültür, Spor ve Turizm Derneği, Manisa Gökçeörenliler ve Gökçeöreni Sevenler Derneği, Selendi Çampınar ve Çamyayla Yörükleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Manisa Selendililer Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği. Muradiye Yardımlaşma, Dayanışma, Eğitim ve Kültür Derneği (MUR-DER), Manisa Gördesliler Kültür ve Dayanışma Derneği. Manisa Büyükşehir ve İlçeleri Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, Yuntdağı Köyleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Kalkınma ve Turizm Kültür Derneği (YUNTKÖYDER )