Haberler

Haftalık Tematik Denetim Planı Kapsamında Çay Bahçesi Denetimi Yapıldı

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, tematik denetim modeli kapsamında Şehzadeler ilçesinde bulunan tarihi Ulupark Aile Çay Bahçesi, Hanımlar Lokali ve esnafları denetledi.
Haftalık Tematik Denetim Planı Kapsamında Çay Bahçesi Denetimi Yapıldı

Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, tematik denetim modeli kapsamında Şehzadeler ilçesinde bulunan tarihi Ulupark Aile Çay Bahçesi, Hanımlar Lokali ve esnafları denetledi. Vali Karadeniz'e Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter, Manisa Pazarcılar Odası Başkanı ve Birlik Başkanvekili Halim Şener, Manisa Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Çetin, Ulupark işletme sahibi Sebahattin Kayhan eşlik etti.


Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, "Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde vaka sayılarında artışlar var. Ancak bu artışlar birçok ilde bizde daha hızlı bir şekilde olduğunu açıklanan rakamlarda görüyoruz. Bu şunu bize gösteriyor. Bu virüs öyle bir şey ki en ufak bir boşluğu affetmiyor. Ve normalleşme sürecine başlamakla beraber insanlar arasındaki temasın artması bu virüsü tekrar yaygınlaşmasına sebebiyet verdi. Ona paralel olarak hasta sayılarımızda, yoğun bakım hasta sayılarımızda ve entübe hasta sayılarımızda da bir artış var. Ama şuanda bu artış kontrol edilebilir durumda. Fakat bunu daha da ileriye götürmemiz lazım. Bunun da çaresi tedbirli olmamızdan geçiyor. Bu kısa sürede bitecek bir sorun değil, uzun soluklu bir mücadeledir. Virüsle mücadele ederken, insan sağlığını tendit eden durumla mücadele ederken, ekonomik ve sosyal yaşamına devam etmenin yollarını bulmak zorundayız. Başka çaremiz yok. Bunun da çözümü elbette dışarı çıkacağız, yeme yiyeceğiz, düğüne gideceğiz ama belirlenen kurallara uygun yaparsak tekrar yeni kısıtlamaların gelmesi için hiçbir neden kalmaz. Esnafımıza büyük görevler düşüyor. Herkes ekmeğine sahip çıkarcasına kurallara uymalı. Vatandaşlara görevler düşüyor. Tekrar o bunaltıcı günlerin gelmemesi adına tedbirlere uymamız gerekiyor. Kamu görevlileri olarak bize de bunun uygulanmasını sağlamak, uymayanlara işlem yapmak düşüyor" diye konuştu.


Manisa'da normal günleri dışında açılan pazaryerlerinin kademeli normalleşmeyle birlikte mevcut günlerinde açılıp açılmayacağıyla ilgili olarak Vali Karadeniz, "Elbette kurulabilir. Normalleşme dediğimiz süreç kademeli yürüyen bir süreç. Birden bire her şey serbest bırakılmadı. Bazı hususlar serbest bırakılırken, sonuçlarını bekliyoruz. O sonuçlara göre hareket ediyoruz. Tekrar eski günlerine dönebilir. Bunu önümüzdeki günlerdeki rakamlar gösterecek. O rakamları kontrol altında tutabilirsek pazarlarda normal günlerine döner" dedi. (25.03.2021)