Haberler

Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır

Manisa Güçbirliği Platformunu 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı.
Çanakkale Zaferi Kahramanlık Destanıdır

Manisa Güçbirliği Platformunu oluşturan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erbil, Manisa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Özkasap, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Hasan Geriter, Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire ile Manisa'yı, Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla ortak bir mesaj yayımladı.


Manisa Güçbirliği Plaformu Başkanları yayımladıkları mesajda, Çanakkale zaferinin Birinci Dünya Savaşı'nda kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanı olduğunu söylediler.
Birinci Dünya Savaşı'nın en kritik aşamalarından biri olan Çanakkale Savaşında Türk milletinin binlerce şehit vererek elde ettiği zaferin, milletimizin kaderini ve dünya tarihinin akışını değiştirdiğini belirten Başkanlar, mesajlarında şu ifadelere yer verdi;

'Çanakkale'de başarıya ulaşan kolektif ruh göstermiştir ki, dünyada bu milletin var oluş iradesini kıracak hiç bir güç yoktur. Çanakkale'de ortaya konulan bu sarsılmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliğimiz, en büyük gücümüzdür. İnanıyoruz ki o yüksek ruh, o millet olma şuuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktır.


Çanakkale Zaferinden bir iman ve ahlak destanı yaratan bu millet, en zor şartlarda bile, daima toparlanıp birlik olma kabiliyetine sahip olduğunu göstermiştir. Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk Milleti'nin kalbinde ebedi yaşayacaklardır. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde, tüm imkansızlıklara rağmen, büyük bir destan yazan, övgülerin en güzeline layık olan ve ' Çanakkale geçilmez' dedirten, Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları başta olmak üzere; aziz Türk Milleti ve vatanları uğruna hayatlarını feda eden bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun.'