Haberler

Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor

TESK ve GOOGLE.ORG işbirliğinde "Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi" saha uygulaması Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle Manisalı esnafa tanıtıldı.
Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor
TESK ve GOOGLE.ORG işbirliğinde "Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi" saha uygulaması Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen törenle Manisalı esnafa tanıtıldı.

İlk eğitim, törene katılan Sanayi Ticaret İl Müdürü Muharrem Özel, Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ile oda başkanlarına yapıldı.

Pandemide online yeme içme sektörünün nominal olarak yüzde 100'ün üstünde büyüdüğü, online siparişlerin dört kat arttığı dikkat çekiyor. Pandemi ile değişen müşteri davranışlarına göre, mobil telefonlar online siparişte en çok kullanılan araç haline geldi.

Bu verilerden yola çıkılarak, Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi ile Türkiye'deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini sağlamak ve gelirlerini artırmak amacıyla çevrimiçi ve çevrimdışı eğitim programı tasarlandı. Dijital beceri eğitimlerine yönelik oluşturulan www.esnafakademi.org eğitim portalı oluşturuldu.

Kullanıcının ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilebilen bir öğrenme deneyimi sunan esnafakademi.org eğitim portalı içerisinde "Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama" modülleriyle işletmeler hemen hayata geçirebilecekleri pratik önerileri öğreniyor.

Eğitimler kapsamında işletmelerin haritalara kayıt süreçleri, doğru yemek fotoğrafları için ipuçları, dijitalde promosyon ve kampanya, müşteri yorumlarını yanıtlama gibi başlıklarda eğitimler bulunuyor.

Törende konuşan Manisa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter,"Bildiğiniz gibi pandemi döneminde eve kapandığımızda evlere servis dönemi başladı. Siparişlerin artık dijital ortamlardan verilmesi gündeme geldi. Daha çok kazanmak için esnafımızın dijital ortamlarda, sosyal medyada yer alması gerektiği ortaya çıktı. Bu projeyle Türkiye'deki restoran ve kafelerin dijital dünyada daha görünür ve rekabetçi hale gelmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. Restoran ve Kafeler Dijitalleşiyor Projesi kapsamında, dijital beceri eğitimlerine yönelik oluşturulan www.esnafakademi.org eğitim portalı oluşturuldu. Kullanıcının ihtiyaçlarına göre bir öğrenme deneyimi sunan esnafakademi.org eğitim portalı aynı zamanda mobil uyumlu olarak tasarlandı. Esnafakademi.org portalında bulunan Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde pazarlama modülleriyle işletmeler hemen hayata geçirebilecekleri pratik önerileri öğreniyor. Eğitimler kapsamında işletmelerin haritalara kayıt süreçleri, doğru yemek fotoğrafları için ipuçları, dijitalde promosyon ve kampanya, müşteri yorumlarını yanıtlama gibi başlıklarda eğitimler bulunuyor. TESK Başkanımız Sayın Bendevi Palandöken'in dediği gibi, "esnafımız artık internetten de siftahını yapacak, tabelası internette de yanacak." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından törene katılanlara portal işleyişi hakkında uzmanlar tarafından "Dijital Pazarlama, Arama Motoru Pazarlama, Sosyal Medya Pazarlama ve Yeni Normalde Pazarlama" modülleri hakkında bilgiler verildi.